Suomen kansallismuseo on oivallinen kohde tutustua maamme historiaan

Suomen kansallismuseo on oivallinen kohde tutustua maamme historiaan

 

Suomen kansallismuseo kertoo omalla tavallaan Suomen tarinan ja on oivallinen kohde maamme historiasta kiinnostuneille henkilöille. Museo soveltuu hyvin myös lasten ja lapsiryhmien vierailukohteeksi.

Millaisia näyttelyistä kansallismuseosta löytyy?
Kansallismuseossa pääset tutustumaan Suomen historiaan esihistoriasta 2000-luvulle saakka –

parhaimmillaan museossa kiertely onkin kuin aikakoneeseen hyppäämistä. 2000-lukua esittelevästä osastosta löytää moni nykynuori ja -aikuinenkin asioita, jotka ovat omasta elämästä tuttuja. Tuolloin herääkin helposti kysymys, että voiko näitä esineitä jo pitää historiana?

Museosta löytyy esineitä, jotka ovat yli 10 000 vuotta vanhoja ja jotka kertovat muinaisesta elämästä ainutlaatuisella tavalla. Museosta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Näiden näyttelyiden aiheet ovat ajankohtaisia ja puhuttelevia. Kansallismuseosta löytyvä Vintti on erityisen toiminnallinen näyttely, jossa vierailijat pääsevät kokemaan historiaa tekemällä ja kokeilemalla asioita itse. Tämä on monelle erityisen luonnollinen ja mielekäs tapa oppia uusia asioita. Vinttiä kannattaa kokeilla vaikkapa lasten kanssa.

Kuka on suunnitellut museorakennuksen?
Museorakennuksen suunnitteli arkkitehtiryhmä, johon kuuluivat Eliel Saarinen, Armas Lindgren sekä Herman Gesellius, jotka olivat voittaneet 1902 järjestetyn suunnittelukilpailun. Museorakennus on rakennettu etupäässä vuosina 1905-1910 ja yleisölle se avattiin vuonna 1916. Jo museorakennus on itsessään nähtävyys.

Suomen kansallismuseo oli toiminut jo aikaisemmin vuodesta 1893 Valtion Historiallisena museona. Nykyisiin tiloihin tehtiin laaja peruskorjaus 1997-2000 ja museo oli pitkään suljettuna.