Miten tutustuttaa lapset Suomen historiaan luontevalla tavalla?

Miten tutustuttaa lapset Suomen historiaan luontevalla tavalla?

 

Moni saattaa kokea, ettei historia, tai ainakaan Suomen historia, oikein kiinnosta lapsia. Historia saatetaan kokea tylsänä tai kuivana aiheena, mihin ei ole lainkaan syytä. Historiasta voi tehdä lapsi kiinnostavan ja koukuttavan aiheen, kunhan vain käyttää hieman mielikuvitusta!

Kivat kuvakirjat johdattelevat lapset historian maailmaan mielenkiintoisella tavalla

Kirjasto on oikea aarreaitta yrittäessäsi etsiä lapsia kiinnostavia historiaa käsitteleviä kirjoja! Kuvakirjoja löytyy laidasta laitaan ja esimerkiksi Mauri Kunnaksen tuotantoon kannattaa tutustua huolella!

Mielenkiintoiset vierailukohteet herättelevät lapsen kiinnostuksen Suomen historiaan

Suomesta löytyy monia mielenkiintoisia historiallisia vierailukohteita myös lapsille. Esimerkiksi Suomenlinna voi olla mielenkiintoinen kohde. Ota vaikkapa taskulamput mukaan ja lähde tutkimaan lasten kanssa Suomenlinnasta löytyviä kapeita tunneleita. Turun linna on toinen mielenkiintoinen kohde, jossa myös lapset viihtyvät.

SUomen kansallismuseosta löytyvä erityisen toiminnallinen näyttely, Vintti, sopii erityisen hyvin lapsille, joskin kannattaa ottaa huomioon, että osallistuakseen yksin Vintin toimintaa, tulee lapsen olla yli 7-vuotias. Tätä nuoremmat lapset tarvitsevat Vinttiin mukaansa aikuisen. Toisaalta Vintissä ei myöskään tunneta yläikärajoja, joten mikään ei estä osallistumasta Vintin toimintaan vaikkapa vanhusryhmän kanssa. Lapsiryhmille sekä oppilaitoksille Vintissä järjestetään opastettuja käyntejä, jotka voivat tuoda mukavaa piristettä opetussuunnitelman toteuttamiseen. Itse tekeminen ja kokeminen on monille paras ja luontevin tapa oppia ja tämä tiedetään Vintissä! Kuten huomaat, ei ole kovinkaan vaikeaa innostaa lapset opiskelemaan historiaa!