Käsisuihkun kiehtova historia

Käsisuihkun kiehtova historia

Kukapa meistä ei nauttisi suihkun puhdistavasta ja viilentävästä vaikutuksesta helteisenä kesäpäivänä? Puutarhatöiden tai mukavan pallopelin jälkeen on varmasti ihanaa tuntea suihkun virkistävä vaikutus keholla. Kylmänä talvipäivänä pieni suihkuhetki lämmittää ja tuuditaa iltaisin uneen unensaantivaikeuksista kärsivän henkilön.

Erilaisia suihkutyyppejä on olemassa useimpia, kuten sadesuihku, suihmupaneeli, bideesuihku ja suihkusekoittaja. Suihkuista hauskimmalta nimen perusteella kuulostaa tietenkin suihkusekoittaja? Tutkitaan siis minkälaisesta suihkusta on kysymys?

Suihkusekoittaja tarjoaa kuluttajalle lämmintä vettä

Kätevä ja helppokäyttöinen suihkusekoittaja yhdistää käytännössä kuuman ja kylmän veden tekemällä siitä käyttäjälle suloisen lämpöistä pesuvettä. Käytännössä lähes jokaisella suihkunkäyttäjällä on epämiellyttäviä kokemuksia siitä, miten avatessaan suihkuhanan vesi on liian kylmää tai todella kuumaa. Hankkiessasi rorfokus.fi -verkkokaupasta älykkään suihkusekoittajan, on jokainen suihkuhetkesi pelastettu!

Miten suihkusekoittaja toimii?

Miellyttävien suihkuhetkien takaamiseksi on suihkusekoittaja aivan ehdoton valinta. Suihkusekoittajan ansiosta pinnat pysyvät täysin kosketuslämpöisinä ja älykäs Antiheat -toiminto suorastaan viimeistelee kaiken kuntoon. Turvapysäyttimeksi kutsutun toiminnon voi myös halutessaan kytkeä pois päältä, eli ohittaa kyseisen toiminnon, jolloin vesi on viileämpää tai lämpöisempää.

Suihkusekoittaja on siis todella hyvä tuote, jonka soisi olevan jokaisessa kodissa. Lapsiperheissä tai seniori-ikäisillä henkilöillä suihkusekoittaja tuo kaivattua turvallisuutta mukaviin suihkuhetkiin. Suihkusekoittaja käytännössä virkistää koko suihkuhetken ja tarjoaa aina vettä sopivan lämpöisenä. Hanki siis sinäkin omasi!

Minkälainen on suomalainen käsisuihku?

Pureudutaan seuraavaksi suomalaisten kuuluisaan hittituotteeseen, johon muut maat ja valtiot eivät vielä ole syttyneet. Kysymyksessä on tunnettu bideesuihku, eli “tuttavien kesken” käsisuihku tai alapääsuihku. Tiesitkö, että muista valtioista saapuneet turistit usein jopa ihmettelevät tarjolla olevaa wc-pöntön viereistä suihkua.

Suihku lanseerattiin markkinoille vuonna 1968. Keksintö ei siis ole suoraan sukua keskieurooppalaiselle alapesualtaalle, joita löytyy esimerkiksi hienoista ranskalaisista hotelleista. Suomalaiset pitävät käsisuihkua wc-pöntön lähistöllä paljon keskieurooppalaista keksintöä kätevämpänä. Taitava hanamestari vain oivalsi, että vesi laitetaan tulemaan käsilavuaarin hanan kautta kuluttajan saataville. Kuluttaja puolestaan pystyy säätelemään suihkusta tulevaa vettä suihkun varressa olevasta “liipasimesta.” Alapään puhdistamisen lisäksi suihkua voi mainiosti käyttää myös wc-pöntön huuhteluun.

Menestys tuli vasta myöhemmin

Käsisuihku ei ollut sellaisenaan välittömästi menestys. Käytännössä tarvittiin erilaisia versioita, sillä ensimmäisen versio suihkusta vaati liian monta erilaista toimenpidettä toimiakseen. Lisäksi suihku saattoi antaa jääkylmiä tai polttavia vesiryöpsäyksiä.

1970-luvulla markkinoille valmistui hana, jossa lämpötilan ja veden saattoi säätää yhden katkaisijan avulla. Menestykseen auttoi myös televisio ja sen kaupalliset tiedotteet. Tietokoneita ei ollut, joten ihmiset katsoivat televisiosta tulevia ohjelmia mainoksineen.

Ja mainokset todella tekivät yritykselle rahaa! Menestystä tuli joka puolelta Suomea, sillä käsisuihkujen myynti lähes kymmenkertaistui nopealla aikavälillä. Mutta tiesitkö, että myös arabimaissa suomalaisia käsisuihkuja käytetään innokkaasti jalkojen pesussa ennen ruokailua. Suihkua kannetaan/säilytetään laukussa ja kytketään se pesuhuoneen vesijärjestelmään ennen ateriointia.